Forbrukslån

Glad for å ha penger etter å ha tatt opp ditt første forbrukslån? Ja, da blir det både bursdag og juleaften på en gang. Pass på at du bruker pengene fornuftig. Det kan være at du kjøper et verktøy som gjør at du kan jobbe med noe som bringer deg penger, så bruker du de pangene til å nedbetale på lånet. I så fall vil det være positivt, og du skaffer deg en inntekt.

Fordeler

Forbrukslån har som regel høyere rente enn andre type lån, som hytte, bil og båt lån. Du kan lett søke og fort få pengene. Det betyr at du kan lettere og mer fleksibelt styre din egen økonomi.

Konkurransen kommer

Utenlandske banker og investorer ønsker å tjene penger. De har derfor allerede startet finansinstitusjoner med tanke på forbrukslån. De ønsker å tilby lån til Nordmenn. Denne tilgangen på andre banken enn kun de typiske norske bankene eller tilbyderne gjør at renten kan bli lavere. Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Bankene har med andre ord ikke sikkerhet bak lånet. Og strengt tatt trenger man ikke sikkerhet hvis man får tak i de ærlige kundene som vet hva som er rett og galt og vil betale tilbake. For tradisjonelt har man ikke greid å få de rette kundene som ønsker å gjøre opp for seg når man går ut med dyre lån uten sikkerhet. Da har man som regel fått de kundene som sliter med økonomien, og ikke greier eller evner å gjøre opp for seg.


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *